Søg
Close this search box.

om os

lejeretexperten peter advokat

Peter Steen Hansen

Peter har igennem sin mere end 20 årige karriere udelukkende været specialiseret indenfor lejeret, såvel bolig- som erhvervslejeret.

Uddannet advokat hos Bech-Bruun Advokatfirma, og kom før dette fra en stilling som juridisk sekretær ved “De Københavnske Husleje- og Ankenævn” (1999-2001) og som advokatfuldmægtig hos advokatfirmaet Lønberg & Leth-Christensen (1998-99).

Som den erfarne del af Bech-Bruun Advokatfirmas afdeling for bolig- og erhvervslejeret fik Peter et kommercielt indblik i og forståelse af landets førende ejendomsinvestorers virksomhed, hvor særlig forhandling og tvisteløsning, herunder førelse af retssager i et ikke ubetydeligt omfang, udarbejdelse af bolig- erhvervslejekontrakter, due-diligence rapporter i forbindelse med køb af ejendomme samt udarbejdelse af responsaer til kommercielt brug, gør Peter til en drevet rådgiver og procedør indenfor alle af lejerettens discipliner.

Peters ansættelse hos “De Københavnske Husleje- og Ankenævn” gav et enestående indblik i hvordan et vigtigt lejeretligt organ arbejder og tænker, ligesom juridisk servicering og udformning af afgørelser på vegne af nævnets medlemmer, herunder formanden, der var landsdommer, har hjulpet til en unik fordelagtig forståelse af den ”rigtige” tilrettelæggelse af sagen, men ligeledes i de muligheder Nævnets kompetence giver, herunder hvad der har betydning ved nævnets vurdering af lejeniveauet.

Peter er anerkendt som en af de ledende danske rådgivere indenfor lejeretten, og har derfor også ofte været anvendt, dels som underviser og eksaminator på Advokatsamfundets advokatfuldmægtig uddannelse, dels som netværksleder og underviser af advokater, developere og administratorer på en række kommercielle kursusvirksomheder.

Peter har rådgivet Advokatsamfundet i forbindelse med afgivelse af høringssvar ved lovændringer af lejeretlig karakter indenfor erhverv- og boliglejeret, herunder således også ved den omfattende revidering af lejeloven i juli 2015, ligesom Peter i en årrække har fungeret som boligdommer (lægdommer) ved boligretterne i blandt andet København og Lyngby.

Uddannelse/Beskikkelse
Juridisk kandidateksamen fra Københavns Universitet, 1998 og beskikkelse som advokat i 2003.

Karriere

2019 – nu

Stifter og ejer af LejeretExperten advokatanpartsselskab

 

2010 – 2022Stifter og Partner af Advice advokatfirma I/S
2006 – 2010Partner hos a4 advokatfirma I/S
2005 – 2006Stifter og Partner hos advokaterne Axeltorv I/S
2001 – 2005Advokatfuldmægtig/advokat hos Bech-Bruun Advokatfirma
1999 – 2001Juridisk sekretær ved De Københavnske Husleje- og Ankenævn
1998 – 1999Advokatfuldmægtig, advokatfirmaet Lønberg & Leth-Christensen

Bierhverv

2019 – ff.Specialistadvokat på www.jurainfo.dk
2018 – ff.Bestyrelsesmedlem, Hillerød retshjælp
2016-2018Netværksleder med adv. Allan Thomsen på JUC “boliglejeret”
2015-2016Advokatsamfundets lejeretsrepræsentant ved afgivelse af høringssvar
2015-2016Underviser på seminar.dk og for Boligportalen.dk i revisionen af den nye lejelov.
2014-2015Undervisning af BRF KBH/Århus i udvalgte lejeretlige emner.
2013-2014Underviser på ADVOkurser.dk i Erhverv- og boliglejeret af bl.a advokater, developere, mæglere og ejendomsinvestorer.
2006-2009Manuduktør og eksaminator i faget bolig- og erhvervslejeret på advokatsamfundets advokatfuldmægtiguddannelse.
2006-2008Underviser på JUC i ”erhvervslejekontrakter”, ”lejeretlige boligformer og lejefastsættelse” af bla. advokater, mæglere og ejendomsinvestorer.
2005-2009Lægdommer ved boligretterne i blandt andet Lyngby og København.
1999-2003Manuduktør i boliglejeret på administratoruddannelsen under Ejendomsforeningen Danmark.

 

Kontakt os - vi er her for at hjælpe

Har du brug for advokat assistance i en lejeretssag, så er du altid velkommen til at kontakte os,
med henblik på en uforpligtende og fortrolig samtale.

Ofte stillede spørgsmål

Det kan være dyrt at lade være – og har du retshjælpsforsikring vil det oftest kun koste dig din selvrisiko. Hos LejeretExperten er vi hverken billigere eller dyrere end andre advokater, men du kan være sikker på at du får relevant rådgivning fra en lejeret specialist fra starten, og det kan betyde mange penge sparet kontra en advokat der ikke har speciale i lejeret – se mere om vore priser, retshjælp og fri process her

Det kræver at man har en forsikring med retshjælp for at få retshjælp, og det er forsikringsselskabet, der vurderer sagen på baggrund af advokatens ansøgning – læs mere her

Fri proces betyder, at man via sin advokat kan søge staten om at yde økonomisk bistand. Dermed kan staten sikre at de borgere der har en vindbar sag men mindre gode økonomiske forhold ligeledes har adgang til domstolene, og dermed mulighed for at føre retssag på linje med personer med bedre økonomiske forhold. Fri process kan opnås på baggrund af årsindtægt og civilstyrelsens vurdering af sagen – læs mere her

LejeretExperten har mere end 20 års erfaring inden for alle af lejerettens discipliner. Mange er ikke klar over, at det også inden for advokatbranchen er vigtigt med specialeområder, og hos LejeretExperten kan du være sikker på, at din sag bliver behandlet af en advokat/fuldmægtig med speciale i bolig- og erhvervslejeret. Du kan opleve, at din sag på andre sites behandles af studerende eller personer uden juridisk eksamen.  Endda jurister, der kalder sig eksperter uden hverken at have haft faget lejeret på universitetet og/eller den mindste praktiske erfaring som advokat eller dommer med sådanne sager. Hos LejeretExperten taler du med erfarne advokater indenfor det lejeretlige område, hvilket sikrer at du får en både sikker og højt kvalificeret juridisk og økonomisk rådgivning, hvad enten du er privatperson eller administrator, ejer/udlejer eller lejer af fast ejendom)

Læs mere om LejeretExperten